Groen alleen naar de kiezer in Oudsbergen

16 April 2018

Groen alleen naar de kiezer in Oudsbergen

Groen trekt in oktober alleen naar de verkiezingen in Oudsbergen. Daarmee komt er een antwoord op de vraag die de voorbije week bij heel wat fracties leefde, nadat bleek dat BOS - Burgers Oudsbergen Samen - meedingt naar de stem van de kiezer. “Inhoudelijk zijn er raakvlakken maar Groen gaat door”, zegt Vanita Mertens (Groen).

BOS presenteert zich als pluralistisch alternatief voor de komende verkiezingen. Een reden voor Groen om mee te gaan in het BOS-verhaal? “Neen, we gaan alleen naar de verkiezingen”, klinkt Vanita Mertens van Groen Oudsbergen. Duidelijker kan niet: het burgerinitiatief slorpt Groen niet op. De jonge partij heeft wel degelijk nog ambitie en de Oudsbergse kiezers hebben er in oktober meer keuze bij.

Mertens: “Er was de voorbije maanden veelvuldig overleg met de initiatiefnemers over het nieuwe burgerinitiatief. Er is in alle openheid over een eventuele samenwerking gepraat. BOS kent onze stelling en hun ideeën krijgen zeker onze sympathie. Maar Groen wil in de toekomst vooral Groen blijven.” 

BOS is een mooi verhaal en een belangrijk initiatief, geeft Vanita Mertens toe. “De piste om samen te werken, is vooraf heel grondig bestudeerd.” 

Eind juni is er meer duidelijkheid over de plannen van Groen. “Dan communiceren we en wordt duidelijk wie de lijst Groen zal trekken. Onze leden krijgen en hebben hierin een belangrijke stem en het laatste woord”, besluit Vanita Mertens. (rdr)